İl Halk Kütüphanesi Yeni Binası Törenle Hizmete Girdi

featured

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sn. Ahmet Misbah Demircan, Valimiz Numan Hatipoğlu’nu ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Tokat İl Halk Kütüphanesi ve yapımı tamamlanan Almus, Artova, Başçiftlik ve Yeşilyurt İlçe halk kütüphaneleri düzenlenen toplu açılış töreni ile hizmete sunuldu.
Tokat İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen törene, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Vali Numan Hatipoğlu, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt, il protokolü ve öğrenciler katıldı.
Kütüphane açılışında Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Tokat Millevekili Yusuf Beyazıt konuşma yaptı. Daha sonra konuşan Vali Numan Hatipoğlu, kütüphanelerin medeniyetin en önemli göstergelerinden birisi olduğunu söyledi. Kütüphanelerin köklü geçmişinden bahsederek bu tarz güzellikleri çocuklarla buluşturmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade eden Vali Hatipoğlu, “Tokat Türklerin Anadolu’da ilk yerleşim ve bulundukları en önemli merkezlerden birisi. Anadolu’da yapılmış ilk Türk İslam camisi coğrafyamız üzerinde yine Tokat’ımızda.
Aynı zamanda Orta Asya Türk İslam Medrese geleneğini Anadolu’ya taşıyan ve Osmanlı Devleti’nin kuruluşunda çok önemli roller oynayan alimlerin yetişmesine kaynak teşkil eden, Yağıbasan Medreseleri hem Niksar’da hem de Tokat merkezde şu an itibariyle hala dimdik ayakta.  Yine her köşesinde, her adımında, tarihin, coğrafyanın güzelliklerini gördüğümüz bir alandayız. Bu çerçevede yüzlerce tarihi eser ki bunların büyük bir kısmı aynı zamanda Vakıf Eseri ve Vakıflar Genel Müdürlüğü döneminde Sayın Milletvekilimizin gayretleriyle ortaya çıkarılmış olan eserler, kendilerine en kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Bu eserler aynı zamanda geleceğimize yön verme açısından büyük bir önem taşımaktadır.
Şu an itibariyle onarımı devam eden Gök Medrese başta olmak üzere konaklar ve camilerimizin pek çoğu ihya ediliyor. Şu anda Hatuniye Camisi’nde onarımımız devam ediyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından yine Kültür Bakanlığı olarak sizin de desteğinizle Tokat Kalemizin, Niksar Kalemizin ve yine planladığımız pek çok eserin onarımına devam edeceğiz.” diye konuştu.
Vali Hatipoğlu, kütüphanelerin çocukların sıcacık mekanlarda, ders çalışmalarına, kültürle, coğrafyayla ve gelecekle tanışmalarına vesile olduğunu kaydederek, açılışı yapılan kütüphanelerin hayırlı uğurlu olmasını diledi.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan,  konuşmasında tefekkür ve tasavvur kavramlarını değindi. Bakan Yardımcısı Demircan, “Biz de okuma yazma denir. Yazma düşünmeye başlamaktır. İnsan kafasında bir sürü düşünce oluşturur, okumak işte düşünmeyi oluşturur ama peşinden yazmak çok önemli. Kalemi kağıdı eline alıp düşüncelerini yazmadığın sürece öğrenemiyorsunuz. Okumakla yazmak arasında böyle bir ilişki var. Gördüğünüz güzellikleri, eksikleri öğrenip yazdığınızda sizin bir parçanız oluyor. Buna büyüklerimiz geçmişte tefekkür diyorlar. Bir şey daha var, yazmak çizmek… Eğer düşüncenizi çizmeye başladıysanız, bu bir elbise, etek veya İHA, SİHA veya bir yemekte masa düzeni çizebilirsiniz, işte yazma çizmeye geçmişteki büyüklerimiz tasavvur diyor. Birincisi tefekkür, ikincisi tasavvur… Tefekkür düşünmek, tasavvur da tasarıma geçirmek demek. Hayal etmek düşünmekten geliyor. Tasarlamak tasavvurdan geliyor ve eyleme geçmek gerekiyor. Türkiye’de gündeme bakın Cumhurbaşkanımız uzaya bizi takip edecek bir mekik gönderdi. İşte ihadan, sihadan bahsediyoruz, TOGG’dan bahsediyoruz, bir teknoloji harikası, mimarlarımızın yaptığı binalar, ortaya koyduğumuz bütün eserler, hepsi bir düşünce, tefekkür, tasavvur ve gerçekleştirmedir. Aynı zamanda Türkiye’de her şeyimiz gelişti, teknolojide atılımlar başladı. Eğitimde, kültürde, sanatta, teknolojide gelişme işte böyle oluyor. Böyle imkanlar da kitapla buluşuluyorsa oluyor. Burada kitaplar da var, sanatsal faaliyetler de var, ders çalışmak da var. İşte yeni ve modern Türkiye böyle oluyor.
Gerçekten sonuçta, bugün başarmak yetmiyor. Zirvelere çıktıkça iş daha da zorlaşıyor, oralarda kalmak lazım. Hem de daha iyisini yapmak lazım. Biz de evlatlarımıza bakıyoruz, onlara her şey helal olsun. Gençlerimizin ufkunu genişletmek istiyoruz. İşte bugün bu heyecanla buradayız, içimizdeki bir gencimiz bir eser üretip kendini geliştiriyorsa bu bize yeter. İçinizden çok büyük mimarlar, sanatçılar, Valiler çıkacak…” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından kütüphanelerin açılış kurdelası kesildi. Protokol mensupları çok amaçlı salonları, oyun alanları, kafeteryası ile yenilenen kütüphaneyi gezerek, öğrencilerle sohbet ettiler.

Gençliğe ve geleceğe armağan…

Her kitap bir dosttur. Kitaplar bizim medeniyetimizdir.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcımız Ahmet Misbah Demircan ile birlikte Tokat İl Halk Kütüphanesi ve Artova, Almus, Başçiftlik ve Yeşilyurt İlçe Halk Kütüphanelerinin toplu açılışını gerçekleştirdik.

ÇOCUKLARIMIZ, ŞEHRİMİZ HER ŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIK ????

Sayfalarında çocukluğumuz kokan kitapları, minik kardeşlerimizle birlikte açılışını gerçekleştirdiğimiz Tokat İl Halk Kütüphanesinde birlikte okuduk.

İl Halk Kütüphanemizin açılışı için şehrimize gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Sayın Ahmet Misbah Demircan Beyefendi’ye teşekkür eder, Halk Kütüphanemizin şehrimize, çocuklarımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim.

Burası sadece kütüphane değil, atölyeleri, çok amaçlı salonları, kafeteryası ile gençlerimizin hayali????

Kültür ve Turizm Bakan Yrd. Sn. A. Misbah Demircan, Valimiz Numan Hatipoğlu ve il protokolünün katılımıyla İl Halk Kütüphanesi ile yapımı tamamlanan ilçe kütüphaneleri açıldı.

 

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
İl Halk Kütüphanesi Yeni Binası Törenle Hizmete Girdi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking giriş meritking kingroyal madridbet giriş idealacesports.com