TOGÜ Bu Ders Kapsamında Tüm Üniversite Öğrencileri Tokat’ı Tanıyacak

Üniversite tarafından, köklü bir tarihi olan Tokat’ın tanıtımı için büyük bir hizmet hayata geçirildi. Üniversite Seçmeli Dersler bünyesinde yer alan Şehir ve Kültür Dersi artık Tokat’ın önemli tarihi ve kültürel mekânlarında uygulamalı olarak gerçekleştirilecek. Bu kapsamda ilk ders Rektör Prof. Dr. Fatih YILMAZ’ın da katılımıyla Tokat’ın önemli tarihi mekânlarından biri olan Hatuniye İmarethanesinde gerçekleştirildi.
Rektör Prof. Dr. Fatih YILMAZ yapmış olduğu açıklamada Tokat’ın binlerce yıllık bir tarihi olduğunu ve pek çok medeniyete ev sahipliği yaptığını belirtti. Bu nedenle Tokat’ın bu ders için adeta bir açık hava müzesi hüviyetinde olduğunu ifade eden Rektör Yılmaz Üniversiteyi kazanan ve dört yıl boyunca bu şehirde ikamet edecek olan öğrencilerimizin Tokat’ın tarihi, kültürü, tarihi mekânlarını, tarihi şahsiyetlerini öğrenerek Üniversitemizden mezun olacaklarını ifade etti.

Şehir ve Kültür Dersi sonrasında Rektör Yılmaz ve öğrenciler Hatuniye İmarethanesinde iftarlarını açtılar. Rektör Prof. Dr. Fatih YILMAZ, “İmarethane geçmişte talebelere, müderrislere, kimsesizlere, yolda kalmış ve muhtaç olanlara yemek vermekteydi. Vakıflar Bölge Müdürlüğü, vakıf kültürüne uygun olarak bu tarihi hizmeti yeniden başlattı ve bizler de bugün misafir olarak öğrencilerimizle iftarımızı burada açıyoruz” dedi.
Rektör Yılmaz, Tokat’ın köklü bir tarihi ve zengin bir kültürel mirası olduğunu ifade ederek Şehir ve Kültür Dersi kapsamında ilk dersin Hatuniye İmarethanesinde yapıldığını söyledi. 14 Haftalık bir ders sürecinde Tokat’ın 14 farklı tarihi mekânında bu dersin uygulamalı olarak işleneceğini belirten Rektör Prof. Dr. Fatih YILMAZ Tokat merkez dışında Niksar, Pazar, Zile gibi tarihi ilçelere de Şehir ve Kültür dersi kapsamında gezilerin düzenleneceğini kaydetti.
Öğrencilerimizin buradan mezun olduklarında Tokat’ın birer gönüllü tanıtım elçisi olacaklarını ifade eden Rektör Yılmaz atılan bu adımla da öğrencilerin Tokat ile ilgili bilgi ve birikimlerinin artacağını belirtti. Rektör Prof. Dr. Fatih YILMAZ Üniversitemizde eğitim gören tüm öğrencileri Şehir ve Kültür Dersini seçmeye davet etti.

2
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
TOGÜ Bu Ders Kapsamında Tüm Üniversite Öğrencileri Tokat’ı Tanıyacak

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking giriş meritking kingroyal madridbet giriş idealacesports.com