Erbaa Çiçek Üretim Merkezi Haline Geliyor

featured

Vali Dr. Ozan Balcı, Erbaa’da bulunan kapalı ve açık kesme çiçekçilik alanındaki çiçek üreticileriyle bir araya gelerek incelemelerde bulundu.

Valiliğimizin koordinesi, liderliği, yüreklendirmesi ve TKDK’nın desteği ile  kurulan  çiçek serasında incelemelerde bulunan Vali Dr. Ozan Balcı, “TKDK’nın yaklaşık 15 milyon hibe desteğiyle 114 dekar alanda kurulacak seranın 51 dekar alanı kuruluyor. Hedefimiz burada 2000 dekar alanda çiçek üretmek. Erbaa’yı çiçek, fide üretimiyle, mezatıyla Türkiye’nin çiçek üretim merkezlerinden biri haline getirmek.”dedi.

“Erbaa’yı Çiçek Üretim Merkezi Yapacağız”

Vali Dr. Ozan Balcı, Erbaa’nın çiçek üretim merkezi haline geleceğini belirterek, “Çiçek üretim merkezi olmak yetmez aynı zamanda mezatı olması lazım. Tokat’ın havası, suyu, koşulları çok iyi zaten. Ama burada en önemli avantajımız çiçekçilikle uğraşan sizin gibi insanlarımız var. Bunun yanında da devlet olarak biz sizlere tam destek veriyoruz. Erbaa’yı aynı zamanda çiçek üretim merkezi yapmamız lazım. Türkiye’de çiçek üretim merkezi denildiği zaman akla Tokat, Erbaa gelmeli, nihai hedefimiz bu.” diye konuştu.

“Sizin Başarınız Tokat’ın Başarısı”

Çiftçilerin başarısı ile gurur duyduklarını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, “Sizin başarınız Tokat’ın başarısı, Tokat çiftçisinin başarısı. Sizin başarınızla gurur duyuyoruz. Sizleri desteklemekten, sizlerin başarılarını görmekten ve paylaşmaktan da kalpten mutluluk duyuyoruz.” dedi.

Çiçek Üreticileri Birliği Kurulacak

Çiçek üretici birlikleri kurularak üreticilerin bir araya getirileceğini belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Kurulacak olan Üretici Birliğinin çiçek üreticilerimize ciddi katkısı olacaktır. Çiçek üreticilerimizin sayılarını artıracağız. Çiçek üretimini artırmak için altyapı, sera, mezat, soğuk hava deposu kurmayı hedefliyoruz. Tokat tarım memleketi, üreticimizin, tarımın, çiftçinin her zaman yanında olduk, bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İncelemelerinde Vali Dr. Ozan Balcı’ya Erbaa Kaymakamı Mustafa Temiz, Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Gökçe, İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Şahin, TKDK İl Koordinatörü Fevzi Çiçek, ilgililer ile çiçek üreticileri eşlik etti.

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Erbaa Çiçek Üretim Merkezi Haline Geliyor

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking giriş meritking kingroyal madridbet giriş idealacesports.com