Niksar’da 600 kişinin su zehirlenmesi iddiası yalanlandı

Tokat Valiliği, Niksar ilçesinde bazı vatandaşların sosyal medya hesaplarından ‘600 kişinin şebeke suyundan zehirlendiğine yönelik’ yapılan paylaşım ve haberler üzerine yazılı açıklamada bulundu. Açıklamada, Niksar Devlet Hastanesi’ne başvuran 538 hastanın şikayetlerinde zehirlenme belirtisi olmadığı görüldüğü belirtildi. Tokat Valiliği yetkilileri, konuya ilişkin olarak gerekli incelemelerin yapıldığını ve şebeke suyunda herhangi bir sorun tespit edilmediğini ifade etti. Vatandaşların sağlığının korunması adına düzenli olarak su kalitesi kontrolü yapıldığı ve güvenli içme suyu temin edildiği vurgulandı. Valilik ayrıca, sosyal medya üzerinden yayılan asılsız haberlerin yayılmasının önüne geçmek için hukuki süreç başlatacağını da duyurdu. Bunun yanı sıra, sosyal medya kullanıcılarının da bilgi paylaşırken daha dikkatli ve sorumlu davranması gerektiği hatırlatıldı. Bu şekilde yayılan yanıltıcı haberlerin toplumda korku ve panik yarattığına dikkat çekildi. Niksar halkının güvenliğini tehlikeye atmadan doğru ve güvenilir bilgi kaynaklarından bilgi alması gerektiği vurgulandı.

Tokat Valiliğimin Yayınladığı Duyuru Şu Şekilde Basına Servis Edildi;

21 Haziran 2023 Çarşamba günü bazı sosyal medya hesapları üzerinden Niksar ilçemizde şebeke suyundan 600 vatandaşımızın zehirlendiğine yönelik yapılan haberler üzerine aşağıdaki açıklamaya gerek duyulmuştur.

Niksar ilçemizde 21.06.2023 tarihinde Niksar Devlet Hastanemize toplamda 538 hasta başvurmuş olup bunlardan 197’si bulantı, ishal vb. şikayetlerde bulunmuşlardır. Mevsimsel artış olduğu, il dışından bayram tatili nedeniyle gelen vatandaşlarımızdan dolayı vaka sayılarının biraz arttığı tespit edilmiştir. Şikayetlerde zehirlenme belirtisi olmadığı görülmektedir. Ayrıca vaka öykülerinden bir odak noktasının bulunmadığı ve adresler incelendiğinde kümelenme olmadığı anlaşılmaktadır. Niksar Devlet Hastanesi’ne başvuranlar incelendiğinde il ve ilçe dışı vaka oranlarının fazla olduğu görülmektedir. Hastanede yatan vaka bulunmamaktadır. İlk yapılan tetkiklerde gaita da mikrop görülmemiştir. Niksar İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından halk çeşmesi ve şebeke sularından su numuneleri alınmış olup su ve diğer konulardaki gerekli çalışmalar İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yürütülmektedir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 21.06.2023

Tokat Haberleri

Recent Posts

Tokat’ta Eğitim ve Sağlık: İhmalin Bedeli

Tokat'ın eğitim ve sağlık alanındaki sorunları gün yüzüne çıkıyor ve şehrin geleceği tehdit altında. Millet…

3 saat ago

Tokat Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Bağımsız ve müreffeh yarınlara yürüyüşün başlangıcı olan 19 Mayıs’ın, milletimizin hürriyetinden vazgeçmeyeceğini, özgür iradesine her…

4 saat ago

CHP’Lİ DURMAZ: 19 Mayıs bize parlak ufuklar açan yeni bir devrin başlangıcıdır!

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının nedeniyle basın…

4 saat ago

Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesinde Gençlik ve Doğa Yürüyüşü Coşkusu

Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Genç Ofis tarafından 15-21 Mayıs Gençlik Haftası dolayısıyla “Gençlik ve…

4 saat ago

18 Mayıs Avrupa Obezite Günü Nedeniyle Tokat Sağlık İl Müdürlüğü Ekipleri Valilik Personeline Ölçüm Yaptı

Tokat Valiliği tarafından yürütülen Huzur Şehri Tokat projesi kapsamında 18 Mayıs Avrupa Obezite günü münasebetiyle…

1 gün ago

Tokat Gazi Osman Paşa Üniversinde Kolonya ve Sıvı Sabun Üretimine Başlandı

Tokat Valiliği ve Tokat Gazi Osman Paşa Üniversi iş birliği ile kolonya ve sıvı sabun…

1 gün ago