BAŞKAN EROĞLU’NDAN YENİ FUAR ALANI MÜJDESİ

Tokat’ta bu yıl 9.’su düzenlenen Tokat Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Yöresel Ürünler Fuarı hakkında açıklama yapan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, son verilere göre 100 Binden fazla insanın fuarı ziyaret ettiğini belirtti.
Başkan Eroğlu, yaptığı açıklamada şunları söyledi:
“28 Eylül’de açılışını yaptığımız ve 5 gün süren 9. Gıda, Tarım, Hayvancılık ve Yöresel Ürünler Fuarımız yaklaşık 10 Bin Metrekarelik bir alanda yer aldı. 180 Civarında firmanın katılım sağladığı fuarımızı 5 gün içinde 100 Binden fazla insanımız ziyaret etti.
Tokat Tarım Fuarı’nda; tarımsal anlamda çiftçilerimize, üreticilerimize hitap eden ürünlerin yanı sıra, Tokat’taki tarımın hangi aşamada olduğunu gösteren stantlar yer aldı. Kayseri Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü standı, kadınlarımızın kurmuş olduğu Kadın Kooperatiflerimiz, tarımsal aletleri üreten, pazarlayan firmalarımız, traktör firmalarımız, Tokat’ın yöresel ürünlerini üreten firmalarımız, endüstriyel üretim yapan firmalarımız, başta Dimes olmak üzere Tokat’ımızın markalaşan değerleri Tarım Fuarımızda yer aldı.
İnsanlarımız Tokat’ın yöresel ürünlerini tatma imkânı buldu. Ayrıca Tokat dışından gelen insanlarımız bu fuarı ziyaret ederek, hem şehrimiz hakkında hem de burada üretilen yöresel ürünler hakkında bilgi aldılar. Tokat’ımızı tanıtma imkânı bulduk, şehrimizde güzel bir hareketlilik oldu. Fuarın organizesinde emeği geçen; Tokat Valiliğimize, Tokat Ticaret ve Sanayi Odamıza, Pars Fuarcılığa ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.
Tokat’ımız mümbit arazileriyle, kadim tarihiyle, hayvancılığı ile tarımı ile kısaca her yönüyle ülkemizin nadide şehirlerin bir tanesidir. İnşallah bu güzel şehrimizi Dünya üzerindeki 1,5 Milyon Tokatlımızla birlikte tanıtacağız. İnanıyorum ki; şehrimiz birkaç yıl sonra çok daha güzel yerlere gelecek.
Yaklaşık üç aydır Tokat’ta programlarımız çok yoğun bir şekilde geçiyor. Pandemi döneminde Tokat’a gelemeyen, şehrini, akrabalarını özleyen, buralı olmasa da Tokat’ı merak eden insanlarımız bu üç aylık zaman zarfında şehrimizi ziyaret ettiler. Bayram günü şehrimizin nüfusu 1 Milyonu aştı ve 15 gün süresince devam etti. Ayrıca turizm firmalarımız, iş insanlarımız ziyarette bulundular. İnşallah bu bereket devam eder.
40 BİN METREKARELİK YENİ FUAR ALANI MÜJDESİ
Fuar alanı Tokat için elzem haline geldi. Belediyemizde bu konuyla ilgili bir çalışmamız var ve Ekim ayı Belediye Meclis Toplantımızda bu konuyla ilgili karar alacağız. 10 Bin metrekare açık alan, 10 Bin metrekare kapalı alan ve 20 Bin metrekarelik otopark alanıyla toplamda 40 Bin Metrekarelik bir Fuar alanını Tokat’ımıza kazandıracağız.
DHMİ Genel Müdür Yardımcımız geçtiğimiz günlerde Tokat’ta idi. Havaalanında incelemelerde bulunduk. Çok hızlı bir şekilde yeni Havaalanımız ilerliyor. Bir taraftan çevre yolu bağlantısı da devam ediyor. Çok yakında yeni Havaalanımıza kavuşmuş olacağız. Tokat’ımıza her yönden kazanç getirecek olan bu yatırımın şehrimize hayırlı olmasını dilerim.
Avrupa Şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımı teknik direktörümüz hemşehrimiz, ülkemiz için bir bacağını feda eden Gazimiz Osman Kaptanımızla yaptığımız telefon görüşmesinde milli takımımızı Tokat’a davet ettik. Kendisi de sağ olsun bizi kırmayarak, davetimizi kabul etti. Böylece Avrupa Şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımımızı şehrimizde misafir ederek kendilerini müthiş bir sevgi seliyle karşıladık. Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla, erkeğiyle, öğrencisiyle takımımızı gururla karşıladık. Teknik Direktörümüz hemşehrimiz Osman Çakmak hocamıza ve kahraman futbolcularımıza teşekkür ediyorum.”

Tokat Haberleri

Recent Posts

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Engelliler Haftası Etkinliklerini Sürdürüyor

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerimizce 10-16 Mayıs Engelliler Haftası…

27 dakika ago

Gazaeteci Kadir Özbilginin ;Tokat Siyaset-İş Dünyası-Medya Buluşması’ndan İzlenimleriyle İlgili Makalesi

Tokat Siyaset-İş Dünyası-Medya Buluşması’ndan… (1) [gallery ids="49088,49089,49097"] Tokat Siyaset-İş Dünyası-Medya Buluşması’na kızımız gibi sevdiğimiz ciğer…

3 saat ago

Tokat CHP Milletvekili Kadim Durmaz: Esnafta Kan Alacak Damar Bırakmadınız!

Tasarruf tedbirleriyle esnafın karşı karşıya kaldığı zorluklar gündemde. Tokat CHP Milletvekili Kadim Durmaz, faiz oranlarındaki…

1 gün ago

Tokat Eczacıları 14 Mayıs Eczacılar Gününün 185.Yıldönümünde Basın Açıklaması Yaptı

Ülkemizde modern eczacılığın temellerini oluşturan ilk eczacılık sınıfının kurulduğu ve ilk eczacılık dersinin verildiği tarih…

2 gün ago

CHP’li Kadim Durmaz, Engellilerin Sorunlarını TBMM Gündemine Taşıdı!

CHP'li Kadim Durmaz, TBMM'ye engellilerin sorunlarını taşıdı ve önemli sorular sordu. Engellilerin istihdam hakkının korunması…

2 gün ago

Temiz Kampüs Temiz Tokat İçin Anlamlı Etkinlik

Tokat Belediyesi, Üniversitemiz, Tokat Gençlik Merkezi ve Sıfır Atık Koordinatörlüğümüz iş birliği ile “Dünya Kül…

2 gün ago