Categories: Tokat Haberleri

Ballıca Mağarası Kurban Bayramında ziyaretçi rekoru kırdı

Tokat’ın Pazar ilçesinde bulunan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Ballıca Mağarası, Kurban Bayramı tatilinde büyük bir ziyaretçi yoğunluğuna sebep oldu. Bu eşsiz doğa harikası, 3.4 milyon yıldan fazla bir süreye sahip olmasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Hem memleketlerinde misafir olan insanlar hem de çevre illerden gelenler, bayram tatilini değerlendirmek için bu mağarayı tercih etti. Mağaranın işletmecisi Necmettin Bahçeci, bayram tatilinde 21 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını belirtti.

Tesisin açılması bir başka bayrama kaldı

Ballıca Mağarası’nın restoran bölümü hala açılmayı bekliyor ve bu nedenle bir başka bayrama kadar ertelendi. Mağaranın ziyaretçileri, beklenmedik bir durumla karşılaştılar çünkü uzun süredir açılmayı bekleyen tesisin kapıları bu bayramda açılamadı. Umarım, Tokat’ın turizmde parlayan yıldızı olan Ballıca Mağarası, hak ettiği değere bir an önce kavuşur.

Dünyaca ünlü bir mağarayı tanıtıyorum, bu mağara hem doğa severler hem de romantik anılar yaşamak isteyenler için popüler bir destinasyon. Ballıca Mağarası henüz keşfedilmemiş bölümleriyle gizemini korumaktadır. Bu mağara, Soğan Sarkıtları gibi benzersiz özellikleriyle dünya çapında önem kazanmaktadır. Daha önce hiçbir mağarada görülmeyen bu oluşumlar, ziyaretçilere 680 metre uzunluğundaki 8 salonla unutulmaz bir yolculuk sunmaktadır. 1995 yılında turizme açılan Ballıca Mağarası, büyük damla taşlar salonu, sütunlar salonu, mantarlı salon, fosil salonu ve çöküntü salonlarıyla ziyaretçilerini büyülemektedir. Bu doğa harikası mağara, bayram tatili süresince artan ziyaretçi ilgi gösterisiyle bölgenin turistik çekiciliğinin artacağına işaret etmektedir.

Tokat Haberleri

Recent Posts

Tokat’ta Eğitim ve Sağlık: İhmalin Bedeli

Tokat'ın eğitim ve sağlık alanındaki sorunları gün yüzüne çıkıyor ve şehrin geleceği tehdit altında. Millet…

2 saat ago

Tokat Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Bağımsız ve müreffeh yarınlara yürüyüşün başlangıcı olan 19 Mayıs’ın, milletimizin hürriyetinden vazgeçmeyeceğini, özgür iradesine her…

3 saat ago

CHP’Lİ DURMAZ: 19 Mayıs bize parlak ufuklar açan yeni bir devrin başlangıcıdır!

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının nedeniyle basın…

3 saat ago

Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesinde Gençlik ve Doğa Yürüyüşü Coşkusu

Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Genç Ofis tarafından 15-21 Mayıs Gençlik Haftası dolayısıyla “Gençlik ve…

3 saat ago

18 Mayıs Avrupa Obezite Günü Nedeniyle Tokat Sağlık İl Müdürlüğü Ekipleri Valilik Personeline Ölçüm Yaptı

Tokat Valiliği tarafından yürütülen Huzur Şehri Tokat projesi kapsamında 18 Mayıs Avrupa Obezite günü münasebetiyle…

23 saat ago

Tokat Gazi Osman Paşa Üniversinde Kolonya ve Sıvı Sabun Üretimine Başlandı

Tokat Valiliği ve Tokat Gazi Osman Paşa Üniversi iş birliği ile kolonya ve sıvı sabun…

24 saat ago