2. AKZAMBAKLAR ŞİİR ŞÖLENİ

Tokat Valiliği ve Tokat Belediyesi ev sahipliğinde, Tokat Kent Konseyi ve TDED Tokat Şubesi iş birliğinde “2. Akzambaklar Şiir Şöleni” ve “Okur- Yazar Buluşmaları” gerçekleştirildi.
Programa katılan şairler okullarda öğrencilerle söyleşi yaptılar, kitaplarını imzaladılar.
İlimizde iki gün boyunca devam eden etkinlerde şairler, önceden kitaplarının okunduğu okullarda söyleşi yaptılar. “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” olması münasebetiyle söyleşiye katılan şairler, Türkçenin önemi üzerine konuşmalar yaptılar. Dil, kültür ve sanat alanında daha çok çalışma yapılması gerektiğini vurguladılar. Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı’nın himayelerinde başlatılan Kitap Tokat Projesi kapsamında okullarda yapılan tüm etkinliklerde öğrencilerin ilgileri dikkat çekti.
Şairlerle 3 Aralık Cuma günü öğle yemeğinde bir araya gelen Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Akzambaklar şehri Tokat’ta şaire ve şiire her zaman değer verdiklerini ifade ederek şairleri ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Eroğlu, “Tokat, âlimler konağı, fazıllar yurdu, şairler yatağı” bir şehir. Ecdadımızın bize emanet bıraktığı bu şehrin mirasına sahip çıkıyoruz. Belediye olarak kültürü, sanatı her zaman destekledik. Bundan sonra da destekleyeceğiz. Şiir şölenleri şehrimize değer katıyor. Akzambaklar Şiir Şöleni’nin üçüncüsünü de uluslararası boyutta yapmak istiyoruz.” dedi.
Şairlerin de söz aldığı ve samimi bir ortamda gerçekleşen yemek sonrası hatıra fotoğrafı çekildi.
Şairler yemek sonrası Niksar’a kültür gezisi yaptılar. Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan’ın karşıladığı şairler, Niksar’da tarihi mekanları gezdi.
Cumartesi günü; Pazar Ballıca Mağarası, Kaz Gölü ve Zile’yi gezen şairler Tokat’ı birçok yönüyle görmüş ve tanımış oldular.
2. Akzambaklar Şiir Şöleni 4 Aralık Cumartesi günü 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda yapıldı. Yoğun katılımın olduğu şiir gecesinde aynı zamanda Diriliş dergisine bir dönem emek veren Şair Ömer Erdem, yakın zaman önce vefat eden Sezai Karakoç’u andığı kısa konuşmasında, merhum Karakoç’un şiirimize kattığı değer üzerinde durdu.
Şiir gecesinde kısa bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, şiir şölenlerine her zaman destek olduklarını dile getirdi. Şairlere teşekkür etti.
TDED Tokat Şube Başkanı şair Ali Bal, programa destek olan herkese teşekkür ettiği kısa konuşmasında, “Bizi buluştan Türkçedir, bizi millet yapan Türkçedir. Dolayısıyla Türkçe yazan ve şiirimizi var eden kim varsa başımızın tâcıdır. Yunus Emre ve Türkçe Yılı olması nedeniyle şairlerimizi Tokat’a davet ettik. Akzambaklar Şiir Şöleni’nin üçüncüsünü de inşallah akzambakların açtığı haziran ayında ve uluslararası boyutta yapmak istiyoruz.” dedi.
Program sonunda “Şiirimden Dinle Beni” şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Katılan şairler şunlar:
Alim YILDIZ
Ömer Erdem
Bahtiyar Aslan
Hayrettin Orhanoğlu
Nuray Alper
Zeynep Arkan
Cengizhan Konuş
Şafak çelik
Mehmet Erte
Şenol Korkut
Taner Sarıtaş
Ali Bal

Tokat Haberleri

Recent Posts

Tokat Erbaa’da Jandarma Operasyonunda Tüp Patlaması: 6 Yaralı

Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Karayaka Beldesi'nde, jandarma ekiplerinin ihbar üzerine girdikleri bir evde meydana gelen…

9 saat ago

TOKAT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET KEMAL YAZICIOĞLU’NUN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

Türk milleti, tarih boyunca vatan, bayrak ve ezanları uğruna büyük bedeller ödemiştir. Her türlü zorluğa,…

10 saat ago

Tokat’ta Eğitim ve Sağlık: İhmalin Bedeli

Tokat'ın eğitim ve sağlık alanındaki sorunları gün yüzüne çıkıyor ve şehrin geleceği tehdit altında. Millet…

14 saat ago

Tokat Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Bağımsız ve müreffeh yarınlara yürüyüşün başlangıcı olan 19 Mayıs’ın, milletimizin hürriyetinden vazgeçmeyeceğini, özgür iradesine her…

15 saat ago

CHP’Lİ DURMAZ: 19 Mayıs bize parlak ufuklar açan yeni bir devrin başlangıcıdır!

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının nedeniyle basın…

15 saat ago

Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesinde Gençlik ve Doğa Yürüyüşü Coşkusu

Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Genç Ofis tarafından 15-21 Mayıs Gençlik Haftası dolayısıyla “Gençlik ve…

15 saat ago