Vali Dr. Ozan Balcı, “Yılın Kütüphane Dostu Yöneticisi Ödülünü” Tokatlılara Atfetti

featured
Vali Dr. Ozan Balcı, 58. Kütüphane Haftası nedeniyle Valiliğimiz koordinesinde  İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Halk Kütüphanesi Tokat Borsa İstanbul Sosyal Bilimler Lisesi işbirliğiyle düzenlenen kutlama programına katıldı.
26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ali Fevzi Yanar’ın açılış konuşması yaptığı programda Kitap Tokat kapsamında yapılan çalışmaların yer aldığı sunum davetlilere gösterildi.
Öğrenciler tarafından şiirler okunarak, hazırlanan gösterilerin sunulduğu programda konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat’ın Türkiye’de en çok kitap okuyan, kütüphane yapan ve kütüphanedeki kitap sayısı ve niteliğini zenginleştiren illerden biri olduğunu söyledi.
Tokat’ta eğitim ve kitap adına çok güzel çalışmalar yapıldığını ifade eden vali Dr. Ozan Balcı, şunları kaydetti.
Kitap Okumak Hayatı Güzelleştirir
“Kitap okumak kesinlikle boş zaman işi değildir. Yemek yemek gibi, su içmek gibi özel vakit ayrılması gerekir. İnsanın en değerli vakitlerinden biri olması gerekiyor. Çünkü nitelikli kültüre ancak nitelikli bilgiyle ulaşılabilir. Bunun en doğru yolu da kitap okumaktan geçer. Onun dışında dünya hızla gelişirken, ilerlerken, iletişim teknolojisinde büyük değişiklikler olurken, dünyayla rekabet edebilmek, dünya çocuklarıyla yarışabilmek için çocukların özellikle kendilerini çok iyi yetiştirmeleri gerekiyor. Bu da kitap okumaktan geçiyor. Akademik anlamda başarı derseniz artık sınav soruları yoruma dayalı, iyi kitap hukukçusu olmayan çocukların başarılı olma şansı zayıf. Bırakın Türkçe soruları, matematik sorularını bile yapmakta zorlanabilirler. Onun için kitap okumaya çocukken başlaması gerekiyor. Yani bir alışkanlık haline gelmesi gerekiyor. Çocuk okuyucusu olmayan toplumların yetişkin okuyucusu olmaz Insanların hayattaki varlık nedeni dünyayı güzelleştirmek. Hayatı, yaşamı güzelleştirmek. Kitap bence insanları güzelleştiren bir şey. Kitap okuyan insanlardan da zarar gelmez gördüğüm kadarıyla. Onlarda ruh ve beden bütünlüğü var. Yaşamı güzelleştirme yolunda atılan en güzel adımlardan birisi kitap. Kitap okumak zenginliktir. Onun için diyorum ya kütüphanesiz ve kitapsız ev olmamalı. Herkesin maddi imkanına göre bazen en kötü bisküvi kutusu bile olsa bir kütüphanesi olmalı. Portakal, elma kasasından bile olsa herkesin bir kitaplığı olmalı. Evlere değer kazandıran, kitap ve kütüphanedir. Onları okumaktır. Onun için kütüphanesiz ve kitapsız ev de olmamalı. Yani nasıl kitap okumayı alışkanlık haline getirmemiz gerekiyorsa yarım saat de olsa, bir saat de olsa. Evlerde de çocukların kütüphanelerinin  olması lazım. Biz tokat’ta kitap okuma çok güzel işler yaptık.
Tokat’ta Neler Yapıldı
Tokat’ta ekip arkadaşlarımızla yaklaşık üç buçuk yıldır Türkiye’nin ilk müstakil Bebek ve Çocuk Kütüphanesi kuruldu. Tokat Merkez, Niksar, Reşadiye, Başçiftlik, Artova, Sulusaray, Yeşilyurt, Almus ve Pazar Kütüphaneleri bitmek üzere. Zile Kütüphanesi ihalesi ilanı çıkıyor.  Turhal ve Erbaa Kütüphanelerini de yenileyeceğiz.
Bunun dışında tam 102 tane zenginleştirilmiş kütüphane yapıldı. 156 normal kütüphane yaptık. 256  okulumuza ktüpheni yaptık. Şu anda Tokat’a 150 yeni okul ve 55 okul güçlendirmesi yapıyoruz. Onlar tamamlandığında 450 okul kütüphanemiz olacak.
Ayrıca kitap okuma kültürünü yaygınlaştırmak için de çok sayıda aktivite yapıyoruz. Türkiye’nin en büyük yazarlarının kitaplarını alıyoruz. Çocuk kitapları alıyoruz. 1,5 milyon kitap dağıttık.
PTT kanalıyla kitap dağıtıyoruz. 25 bin çocuğumuza 100 bin kitabı PTT aracılığıyla çocuklarımıza ulaştırdık. kitaptokat. gov. tr üzerinden kitap talep eden çocuklarımızın adreslerine kitaplarını ulaştırıyoruz. Buradan bir kez daha da duyuruyorum bunu. Çocuklarımız buradan kitap talep edebilirler.
58. Kütüphane Haftası dolayısıyla Kültür Turizm Bakanlığımız değişik kategorilerde ödül verdi. Bu yılın Yılın Kütüphane Dostu Yöneticisi Ödülünü şahsıma verdiler. Ben o ödülü tüm Tokat adına aldığımı ifade ettim. Yine ifade ediyorum. Kimler adına aldık?. başka ekip arkadaşlarım, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerimiz, okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz, İl Kültür Turizm Müdürlüğümüz, il ve ilçe halk kütüphane müdürlüklerimiz, müdürlerimiz, çalışanlarımız. PTT’miz, belediyelerimiz, belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, üniversitemiz, üniversite rektörümüz, İl Özel İdaremiz, bu işe destek veren, emek veren kitap okuma komisyonlarımız, öğrencilerimizle beraber aldık. Kısacası tüm Tokat adını aldık. Ödül Tokat’taki emeğe ve faaliyetlere verilmiştir.  Ben de sizleri, tüm Tokatlıları, kitap dostlarını, kitapseverleri, canı gönülden, yürekten tebrik ediyorum. Hepinizi kutluyorum.  Kitap okumayı, hayat ve yaşam tarzı haline getirmeyi unutmayın diyorum.”
Yapılan konuşmaların ardından en çok kitap okuyan, kütüphaneden en fazla yararlanan öğrencilere ödül verildi.
Programa Vali Dr. Ozan Balcı’nın yanı sıra Vali Yardımcısı Kaya Çelik, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Bahri Bostancı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır, protokol mensupları, eğitimciler ve öğrenciler katıldı.

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Vali Dr. Ozan Balcı, “Yılın Kütüphane Dostu Yöneticisi Ödülünü” Tokatlılara Atfetti

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

60 nerenin plakası Tokat Haberleri