Vali Dr. Ozan Balcı, Kadın Kooperatifleri Doğu Karadeniz Buluşması’na Katıldı

Vali Dr. Ozan Balcı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk başkanlığında video konferans yöntemi ile düzenlenen 8 ilimizin hazır bulunduğu, Kadın Kooperatifleri Doğu Karadeniz Buluşması’na katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, kadınları önemsediklerini, kadınların; aklını, zekasını, yetenek ve yetilerini çok anlamlı ve önemli bulduklarını belirterek, Tokat’ta devam eden kadın kooperatifleri çalışmaları ile ilgili bilgi verdi.
Kadınların; aklından, zekasından, yetenek ve yetilerinden, üretkenliğinden tam olarak yararlanamayan bir toplumun, vücudunun yarısı felç olmuş bir insan gibi eksik fonksiyonlu olacağına işaret eden Vali Dr. Ozan Balcı, toplumun kadınlar olmadan yaşayacağı eksikliğe dikkati çekti.
Vali Dr. Ozan Balcı, “Ülkemizin, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki 2023,2071 hedeflerine; kadınların aklıyla, zekasıyla gidebileceğini öngörüyorum. Kadınlarımızı Türkiye’nin en güçlü tarafı diye düşünüyorum. Çünkü üniversitelerde okullarda okuyan, gümbür gümbür gelen bir sürü kadın var. Bu anlamda şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Eğitimde, sağlıkta kısacası hayatın her alanında Türkiye’nin gelişmesine kadınlarla beraber omuz vermemiz gerekiyor.” dedi.
Tokat’ta Kadın Kooperatifleri Çalışmaları Türkiye’ye Örnek Olacak
Tokat’ta bu inanç ve düşüncelerle kadın kooperatiflerine ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirten Vali Dr. Ozan Balcı, “Tokat’ta bu inanç ve düşüncelerle belediyelerimiz, milletvekillerimiz, il müdürlerimiz, kadınlarımız, sivil toplumumuz bir ve beraber olduk. Kadınlarımıza verdiğimiz kıymetin nişanesi olarak ‘Kadının Gücü Tokat’ın Gücü’ sloganıyla Tokat Kadın Kooperatiflerini kurduk. Şuana kadar iki tane vardı ve 13 tane daha kuruldu. Şuanda Tokat’ta tam 15 tane kadın kooperatifi var. 2020 yılı içerisinde 1,5 milyon civarında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızdan, 1,5 milyon Ticaret Bakanlığımızdan hibe aldık. 1,5 milyon da TKDK’den alıyoruz. Özel idareden aldığımız 1,5 milyon destekle birlikte tam 6 milyon fonumuz var. Bunu 10 milyona tamamlayacağız. Tokat Kadın Kooperatiflerini örnek bir çalışma haline getireceğiz. Ben bizzat denetliyorum, yüreklendiriyorum ve cesaretlendiriyorum. İşi çok içselleştirdik. Türkiye’de örnek olacak.” diye konuştu.
Markalaşma Çalışmaları Devam Ediyor
Vali Dr. Ozan Balcı, kadın kooperatiflerinin markalaştırma çalışmalarının da devam ettiğini belirterek, şunları kaydetti.  “Kooperatiflerimizin binalarını kurduk, bir taraftan da Tokat Kadın Kooperatiflerini markalaştırmaya çalışıyoruz; logo, dizayn, tasarım, renk olarak. Eğitim faaliyetleri de hızla devam ediyor. Kısa vadede hedefimiz 1000, orta vadede 5 bin, uzun vadede de 10 bin kadımızı kooperatifler çerçevesinde örgütleyeceğiz. Kadın demek üretim demek, Tokat’ın ürünleri demek. Başarabilirsek amacımız kadınlarımızın, aklını, zekasını, üretkenliğini bir araya getirerek girişim sermayesi, yatırım ortaklığı şeklinde de örgütleme yapmak. Nihai hedefimiz bu ve bunu kurumsallaştırmaya çalışacağız. Planladığımız işleri sizlerin desteği ve himayesinde ekibimizle gerçekleştirmek istiyoruz. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız da kadınlara çok destek verdi. Siz de bu işi önemsiyorsunuz, çabalarınız bu yönde.” dedi.
“Türkiye Bu Coğrafyanın Yıldız Olacak”
Sağlanan destekler ışığında yapılacak çalışmalarla Türkiye’nin bulunduğu coğrafyanın yıldızı olacağını vurgulayan Vali Dr. Ozan Balcı, “İnanıyorum ki sizlerin desteklendirmesi yüreklendirmesiyle biz Tokat olarak; gerek sivil toplum, gerek siyaset, gerek bürokrasi, gerek iş dünyası, hepsinden de önemlisi kadınlarımızın zekası, aklı, yetenek ve yetileriyle bu işi gerçekleştireceğiz ve Türkiye bu coğrafyanın yıldızı olacak.” dedi.
Toplantıya, Vali Dr. Ozan Balcı, Yeşilırmak, Emirseyit ve Turhal Kadın Kooperatifleri Başkanları ve ilgili kurum yöneticileri katıldı.
Tokat Haberleri

Recent Posts

Engelsiz ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanlığının Olağanüstü Genel Kurulunda Başkanlıga Murat Açıl Seçildi

Yeni Seçilen Başkan Murat Yaptığı Konuşmada Şunları Söyledi; Sevgi dolu gönüllerinizle, birlik ve beraberlik içinde…

6 saat ago

Karagöz Mûsikîsî Konseri Gerçekleştirildi

TOGÜ Devlet Konservatuvarı tarafından “Karagöz Mûsikîsî Konseri” gerçekleştirildi. Taşlıçiftlik Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda…

7 saat ago

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih YILMAZ’ın 1 Mayıs Mesajı

Emeğin ve dayanışmanın değerini bir kez daha hatırladığımız 1 Mayıs, çalışma hayatında adalet, eşitlik ve…

8 saat ago

Vali Numan Hatipoğlu’nun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Bugün, emeği ve alın teriyle onurlu yaşam mücadelesi veren kamu veya özel sektördeki tüm işçilerimizin…

9 saat ago

Erasmus Öğrenim Hareketlilikleri Oryantasyon Programı Yapıldı

TOGÜ Erasmus Koordinatörlüğü tarafından Erasmus+KA131 Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Oryantasyon Programı düzenlendi. Üniversite Erasmus Koordinatörlüğü tarafından…

9 saat ago

TOKAT İLÇELERİYLE BİR BÜTÜN OLARAK TURİZM CAZİBE MERKEZİDİR

Tokat Turizm Tanıtma Derneği başkanı Dr. Selim Çakar, Tokat turizmi hakkında yaptığı açıklamada, Tokat’ı ilçeleriyle…

1 gün ago