Tokat’ta Alınan Koronavirüs Tedbirleri Videokonferans Sistemi ile Yapılan Kaymakamlar Toplantısında Ele Alındı

Koronavirüs (Covid-19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla alınması gereken tedbirlerin ele alındığı toplantı, İl Emniyet Müdürlüğü Uzunburun yerleşkesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Dr. Ozan Balcı, Vali Yardımcısı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutanı Murat Kınay, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mahmut Özdemir, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sümbül, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Gültekin Çakmak, videokonferans yolu ile kaymakamlar, ilçe emniyet müdürleri, ilçe jandarma komutanları, ilçe hastane başhekimleri ve ilgililer katıldı.

Devletimizin Aldığı Kararlara Vatandaşlarımızın Hassasiyetle Uymasını İstiyoruz.

İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun selamlarını Kaymakamlara ve videokonferans toplantısına katılan ilgililere ileterek sözlerine başlayan Vali Dr. Ozan Balcı “Vefa Sosyal Destek Projesi başlamış bulunmakta, ikametinden ayrılmalarına kısıtlama getirilen 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını devletimizin imkanları dahilinde karşılıyoruz. Vefa Sosyal Destek Projesini hassasiyetle uyguluyoruz. 24 saat vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Alışveriş yapmak isteyen, ihtiyaçlarını karşılanmasını isteyen vatandaşlarımız 155, 156 numaralı Vefa Sosyal Destek İletişim Merkezlerini her zaman arayabilir, ihtiyaçlarını iletebilirler. Bu salgının üstesinden,  Milli birlik ve beraberlik, toplumsal dayanışma içerisinde devlet millet el ele üstesinden geleceğiz.” dedi.

Devletimizin görevinin vatandaşlarımızın huzur ve mutluluğunu sağlamak hayatını ve yaşamını kolaylaştırmak olduğunu ifade ederek sözlerine devam eden Vali Dr. Ozan Balcı “Yazılım sistemi geliştirdik, bunun üzerinden entegre çalışacağız. Vefa sosyal destek projesine gelen başvurular bu yazılım ile takip edilecek. Koronavirüs ile ilgili alınan tedbirler ve yapılan çalışmalar Tokat Merkezde Valiliğimiz ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz, ilçelerimizde ise Kaymakamlarımız sorumluluğunda yürütülüyor. Her ofiste bir koordinatör bulunuyor. Yapılan tüm müracaatlar yazılım sistemine işlenecek ve oradan takip edilecek.” dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı, “Vatandaşımızı aç susuz bırakmamak, vatandaşımızın kazanını kaynatmak bizler için çok önemli. Genel bir ihtiyaç planlaması yapılarak, devletimizin imkanları ile temin edilen malzemeler, Cumhurbaşkanımızın ve İçişleri Bakanımızın selamları ile vatandaşlarımıza en kısa zamanda ulaştırılacak. Bizler her zaman vatandaşımızın derdini dert edindik, bundan sonrada dert edinmeye devam edeceğiz.” dedi.

Vali Dr. Ozan Balcı sözlerine şöyle devam etti “Koronavirüs hastalığı kapsamında özverili çalışmalarından dolayı sağlık personeline çok teşekkür etmek istiyorum. Doktorlar, hemşire, ebe, sağlık teknisyeni, sağlık memuru, idari personel olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza kolaylıklar diliyorum. Sağlık çalışanlarımızın her zaman destekçisi olduk ve destek vermeye de devam edeceğiz.” dedi.

Tokat Haberleri

Recent Posts

Engelsiz ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanlığının Olağanüstü Genel Kurulunda Başkanlıga Murat Açıl Seçildi

Yeni Seçilen Başkan Murat Yaptığı Konuşmada Şunları Söyledi; Sevgi dolu gönüllerinizle, birlik ve beraberlik içinde…

3 saat ago

Karagöz Mûsikîsî Konseri Gerçekleştirildi

TOGÜ Devlet Konservatuvarı tarafından “Karagöz Mûsikîsî Konseri” gerçekleştirildi. Taşlıçiftlik Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda…

3 saat ago

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih YILMAZ’ın 1 Mayıs Mesajı

Emeğin ve dayanışmanın değerini bir kez daha hatırladığımız 1 Mayıs, çalışma hayatında adalet, eşitlik ve…

5 saat ago

Vali Numan Hatipoğlu’nun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Bugün, emeği ve alın teriyle onurlu yaşam mücadelesi veren kamu veya özel sektördeki tüm işçilerimizin…

5 saat ago

Erasmus Öğrenim Hareketlilikleri Oryantasyon Programı Yapıldı

TOGÜ Erasmus Koordinatörlüğü tarafından Erasmus+KA131 Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Oryantasyon Programı düzenlendi. Üniversite Erasmus Koordinatörlüğü tarafından…

5 saat ago

TOKAT İLÇELERİYLE BİR BÜTÜN OLARAK TURİZM CAZİBE MERKEZİDİR

Tokat Turizm Tanıtma Derneği başkanı Dr. Selim Çakar, Tokat turizmi hakkında yaptığı açıklamada, Tokat’ı ilçeleriyle…

1 gün ago