Tokat’ta 4 Bin Fidan Toprakla Buluştu

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde “Geleceğe Nefes Ol” ağaçlandırma projesi kapsamında 81 ilde 922 ilçede gerçekleştirilen 11.11.2020 Milli Ağaçlandırma Günü Fidan Dikme Etkinliği çerçevesinde Tokat’ta 4 bin fidan toprakla buluştu.

Bedestenlioğlu Organize Sanayi Bölgesinde düzenlenen etkinlikte 3 hektar sahaya 2 bin tüplü toros sediri, bin tüplü karaçam, 6 yüz badem, 100 ceviz, 200 ıhlamur, 100 dut olmak üzere toplam 4 bin fidan dikildi.

Saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Amasya Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Demirbağ ve Fidanlık Şefi Salih Eraydın konuşma yaptı.

Daha sonra konuşan Vali Dr. Ozan Balcı, Cumhurbaşkanımız iki yıl önce başlattığı proje ile ağaçları, ormanları koruma bilincinin ülkemizin her yerinde yaygınlaşacağını söyledi.

Tokat Orman teşkilatının çok güzel çalışmalar yaptığını ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, emeği geçen herkesi kutladı.  Tokat’ta 5 yıl içerisinde iğne ve geniş yapraklı ağaçların toprakla buluşturulacağı sözünü hatırlatan Vali Dr. Ozan Balcı, “Bunun için üretimlerimiz devam ediyor, bunu gerçekleştireceğiz. Ayrıca İl Özel İdare ve Orman Teşkilatının gücünü birleştirdik, 2 buçuk milyon meyve fidanı projesini oluşturduk. Cevizinden bademine, kirazından vişnesine, elmasından şeftalisine, incirine kadar bu meyveler toprakla buluşuyor. Önümüzdeki yıl da çiftçiye dağıtacağız. Üretime katkısı olması amacıyla da kızılcık, kuşburnu, ahlat, ıhlamur gibi türlerden de 1 milyon fidan yetiştireceğiz. İl Özel İdaresi, Orman Teşkilatı kaynaklarını, devletin imkanlarını kullanacağız. Tokat’taki topraklarımız inşallah bu güzel imkanlarla buluşmuş olacak. Bu çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Mustafa Neçati Sepetçioğlu’nun dediği gibi ‘Bu memleketi sevmek dağlarıyla, tepeleriyle, ırmaklarıyla, ovalarıyla değil, aynı zamanda türküleriyle, şarkılarıyla sevmektir.’ Tokat’ta ormanları da ağacı da seviyoruz. Ağacı seveni seviyoruz, doğayı seviyoruz, ormanları koruyacağız ve bunlara daha da önem vereceğiz. Tokat’ın ormanları da çok güzel, sonbaharda daha güzel, gezmenizi tavsiye ederim.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 4 bin fidan, Vali Dr. Ozan Balcı, protokol mensupları ve öğrenciler tarafından toprakla buluşturuldu.

Etkinliğe Vali Dr. Ozan Balcı’nın yanı sıra Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Garnizon Komutanı Ayhan Ocak, İl Jandarma Komutanı Murat Kınay, protokol mensupları ve öğrenciler katıldı.

 

 

Tokat Haberleri

Recent Posts

Mayıs ayında doğal gaza zam yapılacak mı? BOTAŞ’tan açıklama geldi

BOTAŞ Mayıs Ayı İçin Doğal Gaz Fiyatlarında Değişiklik Yapmayacak BOTAŞ'tan Fiyat Sabitliği Kararı Boru Hatları…

2 saat ago

Başkan Yazıcıoğlu, sürprizini açıkladı

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Motivasyon Buluşması Düzenledi Başkan Yazıcıoğlu, Plevnespor Takımıyla Hıdırlık Tesislerinde…

12 saat ago

Engelsiz ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanlığının Olağanüstü Genel Kurulunda Başkanlıga Murat Açıl Seçildi

Yeni Seçilen Başkan Murat Yaptığı Konuşmada Şunları Söyledi; Sevgi dolu gönüllerinizle, birlik ve beraberlik içinde…

20 saat ago

Karagöz Mûsikîsî Konseri Gerçekleştirildi

TOGÜ Devlet Konservatuvarı tarafından “Karagöz Mûsikîsî Konseri” gerçekleştirildi. Taşlıçiftlik Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda…

20 saat ago

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih YILMAZ’ın 1 Mayıs Mesajı

Emeğin ve dayanışmanın değerini bir kez daha hatırladığımız 1 Mayıs, çalışma hayatında adalet, eşitlik ve…

22 saat ago

Vali Numan Hatipoğlu’nun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Bugün, emeği ve alın teriyle onurlu yaşam mücadelesi veren kamu veya özel sektördeki tüm işçilerimizin…

22 saat ago