Tokat Milletvekili Av. Yusuf Beyazıt, İsviçre’nin Cenevre kentinde düzenlenen 6. Dünya Parlamento Başkanları Konferansı kapsamında Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un, Pakistan Senato Başkanı Syed Yusuf Raza Geylani ile gerçekleştirdiği görüşmeye katıldı.
Görüşmede iki ülke arasındaki dostane ilişkiler ve bölgesel iş birliği olanakları ele alındı. Tokat Milletvekili Beyazıt, görüşmeye ilişkin yaptığı değerlendirmede, ❝Dost ve kardeş ülke Pakistan ile dayanışmamız; ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki sarsılmaz bağları ve iş birliğini daha da güçlendirmenin yanı sıra bölgelerimizdeki barış ve istikrara önemli katkı sağlamaktadır❞ ifadelerini kullandı.
Geylani’nin, tasavvuf alimi Abdulkadir Geylani Hazretleri’nin soyundan gelmesinin iki ülke halkları arasında ortak tarih ve kültür bağlarını daha da derinleştirdiği vurgulandı.
Beyazıt, temasların ardından ❝Görüşmenin, ülkelerimiz ve bölgemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum❞ dedi.


















https://x.com/i/broadcasts/1PlKQMbQQRqKE



