Vali Numan Hatipoğlu, “Kadının Gücü Tokat’ın Gücü” sloganı ile kurulan ve kadınların ekonomik hayata katılmasını sağlayan Tokat Kadın Kooperatiflerinin güçlendirilmesi, kapasitelerinin geliştirilmesi ve yeni pazarlarda kendilerini gösterebilmeleri için el birliği ve gönül birliğiyle çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.
Gizli kalmış kadın emeğinin ekonomik hayata katılımını sağlamak, yöresel gıda ürünlerinin gıda güvenliğine uygun üretimini yaparak ürün standartlarını yükseltmek, üretici kadınların becerisini teknoloji ile buluşturmak ve gıda ürünlerinin üretim süresini yılın tamamına yaymak amacıyla Tokat Valiliği öncülüğünde ildeki tüm siyasi ve bürokratik aktörlerin desteği ile oluşturulan “Kadının Gücü, Tokat’ın Gücü Projesi” kapsamında hayata geçen 17 kadın kooperatifine katılımcıların artırılmasının hedeflendiğini kaydeden Vali Numan Hatipoğlu, ”Emek, alın teri ve yılların verdiği birikim ile üretim yapan kadınların hayatın her alanında aktif bireyler olarak yer almasını sağlayacak projeleri ve çalışmaları sonuna kadar destekliyoruz.” dedi.
Salamura yaprak, sebzeli ve sade erişte, salça, köme, üzüm pekmezi, pancar pekmezi, tatlı tarhana, kuşburnu ve kızılcık marmelatı, madımak konservesi, meyve kurusu, reçel çeşitleri çorbalık toz ve konserve tarhana gibi Tokat’a has yöresel gıda ürünlerini piyasaya sunan kadın kooperatiflerinin üretimleri ile elde ettikleri kazancın ekonomiye önemli katkılar sağlayacağını ifade eden Vali Numan Hatipoğlu, “Güvenilir gıda talebi, organik ürün ve yerel lezzetleri de içine katarak geliştiğinden, gıda üretimi de bu talebi karşılayacak şekilde dönüşüp değişmektedir. Bu dönüşümde kadın kooperatiflerimiz önemli bir işletmecilik modeli sunmaktadır. Tokat Kadın Kooperatiflerimizin ortaya çıkardıkları ürünler, hem lezzet hem de gıda güvenliği açısından dikkat çekiyor. Kadınlarımızın bin bir emekle hazırladıkları ürünlerin ülkemiz pazarına taşınması ve kadınlarımıza gelir olarak dönüşünün sağlanması hususunda Valilik olarak her zaman yanlarındayız.” dedi.
Markanın ve markalaşmanın önemi ile faaliyetlerini sürdüren Tokat Kadın Kooperatiflerinin ürettikleri ürünleri hangi alanlarda pazarlaması gerektiği konusunda da hedefin belirlendiğini, web siteleri ile sosyal medya hesapları gibi kurumsal altyapılarının oluşturulduğunu ifade eden Vali Numan Hatipoğlu, ürünlerin daha geniş yelpazede tanıtılması için çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.
Vali Hatipoğlu, “Kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha fazla yer almasına katkıda bulunan kadın kooperatiflerinin önemli bir hareket olduğuna yürekten inanıyoruz.
Kadın ekonomiye girerse özellikle eğitim noktasında gelişirse toplum gelişir düsturundan hareketle şuan itibariyle biz de özellikle bölgemizdeki tüm kadın kooperatiflerinde eğitimleri başta olmak üzere ürün standartlarını sağlamak, ürün kalitesini arttırmak noktasında onları yetiştirmek ve geliştirmek istiyoruz. Bu anlamda hem ürünlerini pazara sunuş teknikleri hem ev ekonomisi ile ilgili yapacakları hem de ürün standardını geliştirme noktasında çalışmalarını destekliyoruz. Talepleri doğrultusunda önlerine çıkabilecek her türlü engeli aşacağız. Bu noktada devletimiz büyük bir kararlılık içerisinde hareket etmekte. Biz de aynı karalılık içerisinde burada kadınlarımızı çok daha iyi noktalara ulaştırmak için bu girişimde tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz. Standartların sağlanması, donanıma ulaşması ve ürünlerinin pazarlanmasıyla ilgili yapacaklarımızı planladık. Bu doğrultuda çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah çok daha iyi olur.” dedi.