TOKAT BELEDİYESİNDEN GÖLBAŞI’NA İFTAR ÇADIRI

Tokat Belediye Başkanı Başkanı Eyüp Eroğlu, ‘Asrın Felaketi’ olarak nitelendirilen Kahramanmaraş Pazarcık merkezli depremin en çok etkilediği yerleşim yerlerinden biri olan Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesine Tokat Belediyesi tarafından Ramazan İftar Çadırı kurulacağını söyledi.
Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde depremin yaralarını sarmak için Tokat Belediyesi çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Altyapı çalışmaları ve seyyar mutfak uygulaması ile hizmet veren Tokat Belediyesi Ramazan ayına girilmesi ile birlikte Gölbaşı ilçesinde yaşayan depremzedelerin iftar ihtiyacının karşılanması amacıyla Ramazan Çadırı kurulumu gerçekleştiriyor.
İftar çadırı kurulması ile ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “ Gölbaşı ilçesindeki depremzede kardeşlerimizin iftar edebilmeleri için 4 bin kişilik bir iftar çadırı kuruyoruz. Orada yaşayan depremzede kardeşlerimiz burada iftarlarını yapabilecekler. Hazırlıklarımızı tamamladık ve bununla ilgili ekiplerimiz yola çıktı. İlk iftardan itibaren 4 bin kişilik iftar çadırımız faaliyete geçmiş olacak” dedi. İnsanların daha çok çadır ve konteynerlerde yaşadığı Gölbaşı ilçesinde sahurlar için de çalışma gerçekleştirdiklerini dile getiren Başkan Eroğlu “Kumanyalarımızı da hazırladık. İçerisinde helva gibi, peynir gibi kahvaltılık ürünlerin yer aldığı kumanyaları depremzede kardeşlerimize ulaştırıyoruz” diye konuştu.
Edinilen bilgilere göre üniversite öğrencilerinin şehirlerinde bulunmasından dolayı bu yıl Tokat’ta iftar çadırı kurulmayacak. Belediye Aşevinden ihtiyaç sahiplerine, yemek yapma imkânı olmayan yaşlılara ve misafir depremzedelere yemek ulaştırılacak. Tokat’ta bu yıl da ilk oruçlarını tutan çocuklara hediyelerin verileceği Tekne Orucum kampanyasının devam edeceği öğrenildi.

Tokat Haberleri

Recent Posts

Milli Savunma Bakanı Güler, Romanyalı mevkidaşı Tilvar ile buluştu

Milli Savunma Bakanlığı: Bakanlar Meçhul Asker Anıtı'nı Ziyaret Etti Bakanlar Tilvar ve Bükreş'te Şehitlikleri Ziyaret…

13 saat ago

Bölgenin Şive Arşivine Katkı Sağlayacak Bir Kitap:”Bir Tutam Bulut”

Her yıl yaz aylarında Tokat'ta bir süre kalan ve kurduğu dostluklarla şehrimizin sevdiği ve yakından…

14 saat ago

Tokat Emniyeti Uyuşturucuyla Mücadelede Kararlılıkla İlerliyor

Turhal ilçesinde gerçekleştirilen operasyon, Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün kararlılığını bir…

19 saat ago

Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu İçişleri Bakanı Yerlikayayı Ziyaret Etti; Tokat’a Yönelik İstişarelerde Bulundu

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ve Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi, Tokat Milletvekili Yücel…

19 saat ago

Vali Numan Hatipoğlu, Topçubağı Cami ve Şehit Şahap Gürsoy 4-6 Yaş Kur’an Kursu Açılışında Katıldı

Topçubağı Cami'nin sıcak ve samimi atmosferi, dün gerçekleşen Şehit Şahap Gürsoy 4-6 Yaş Kur'an Kursu…

20 saat ago

Vali Numan Hatipoğlu’nun Öğrenci Dostu Yaklaşımı: Kütüphanede Çorba ve Ders Desteği

Kütüphaneler sadece kitapların bulunduğu sessiz mekanlar değil, aynı zamanda öğrencilerin akademik başarılarına destek olabilecekleri, toplumsal…

21 saat ago