TBMM Başkanı Kurtulmuş Tokat’ta: ❝Filistin bizim için milli bir meseledir❞
TBMM Başkanı Kurtulmuş, TOGÜ’nün Yeni Rektörlük Binasını Açtı
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin (TOGÜ) yeni Rektörlük Binası, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı.








Törene Tokat Valisi Abdullah Köklü, İstanbul Milletvekili Av. Nurettin Alan, Tokat Milletvekilleri Av. Yusuf Beyazıt, Av. Mustafa Arslan, Dt. Cüneyt Aldemir ve Kadim Durmaz, Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, TBMM Genel Sekreteri Hüseyin Kürşat Kırbıyık, AK Parti İl Başkanı Adem Dizer, rektör yardımcıları, genel sekreter, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.
❝Üniversiteler bulundukları şehirlerin gelişiminde öncü rol üstleniyor❞
Açılış töreninde konuşan TBMM Başkanı Kurtulmuş, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinin bölgesine değer katan, bilimsel üretkenliğiyle öne çıkan bir yükseköğretim kurumu olduğunu belirtti.
Üniversitelerin, bulundukları şehirlerin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişiminde öncü rol üstlendiğini vurgulayan Kurtulmuş, emeği geçenlere teşekkür etti.
Duanın ardından açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri yeni binayı gezerek üniversitenin idari birimleri, toplantı salonları ve modern donanımlı ofis alanları hakkında bilgi aldı. Katılımcılara ayrıca binanın mimari özellikleri ve çevre düzenlemesi hakkında da bilgi verildi.
Tören, TBMM Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’un Rektörlük makamını ziyaret etmesi ve Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz ile bir süre görüşmesinin ardından sona erdi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi 2025-2026 akademik yılı açılışında yaptığı konuşmada Filistin’in Türkiye için sadece dış politika değil, milli bir mesele olduğunu vurguladı.
Tokat’ta vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Kurtulmuş, üniversitenin açılış töreninde yaptığı konuşmada, Tokat’ın huzur şehirlerinden biri olduğunu belirterek, ❝Böyle bir şehrin artık iyice palazlanmış, gelişmiş, büyümüş olan bir üniversitesinin açılışında bulunmak benim için de bir onurdur❞ dedi.













“Ders vermek kolaydır, zor olan ders almaktır”
Üniversite yıllarına değinen Kurtulmuş, öğrenmenin yaşam boyu sürdüğünü vurgulayarak, ❝Sayın Valimiz ‘ders vermek üzere’ dedi, aslında ben de hayatı üniversitede geçmiş birisi olarak hayatın her gününde ders almayı tercih eden birisi olduğumu söylemek isterim. Ders vermek kolaydır, zor olan ders almaktır. İnşallah Cenab-ı Allah bize son nefesimize kadar ders alabilmeyi nasip etsin❞ ifadelerini kullandı.
“Türkiye artık bir eğitim ordusuna sahip”
Türkiye’de yükseköğretimin geldiği seviyeye dikkat çeken TBMM Başkanı, 208 üniversitesi ve yaklaşık 7 milyon öğrencisiyle Türkiye’nin bir “eğitim ordusu”na sahip olduğunu söyledi.
Kurtulmuş, ❝Yabancı öğrenciyi ağırlayan ülkeler arasında dünyada 6’ncı sıradayız. Ancak yetmez; hedefimiz Türkiye’den iki üniversitemizin ilk 100, beş üniversitemizin de ilk 500 arasında yer almasıdır❞ diye konuştu.
“Filistin bizim için milli bir meseledir”
Konuşmasında Filistin konusuna da değinen Kurtulmuş, Türkiye’nin Filistin davasına bakışının sadece diplomatik bir tutum olmadığını belirtti.
❝Filistin bizim için milli bir meseledir. Bu coğrafyada adaletin, hakkaniyetin yeniden tesis edileceği, barışın yeniden başlayacağı bir döneme inşallah hep birlikte şahit olacağız❞ dedi.
“Anadolu’nun her yerinde üniversite var”
Türkiye’nin gelişen eğitim altyapısına değinen Kurtulmuş, geçmişte Anadolu’nun birçok yerinde üniversite bulunmadığını hatırlatarak, ❝Artık gençlerimiz kendi şehirlerinde ya da yakın illerde okuma imkanına sahip. Bu da bizim için büyük bir iftihar vesilesidir❞ ifadelerini kullandı.




