OKA 2020 Yılı Mali Destek Turizm ve OSB Altyapı Desteği Projeleri Sözleşmesi İmzalandı

Vali Dr. Ozan Balcı, Valiliğimiz koordinesinde hazırlanan ve hibe almaya hak kazanan OKA 2020 Yılı Mali Destek Turizm ve OSB Altyapı Desteği  Projeleri Sözleşme İmza Törenine katıldı.
26 Haziran Atatürk Kültür Sarayında düzenlenen toplantıda Tokat OSB Dijital Altyapı Projesi, Niksar OSB Evsel Atıksu Yenilenebilir  Enerji Destekli Arıtma Sistemi Projesi, Turhal OSB Evsel Atık Su Arıtma Tesisi Projesi, Zile OSB Alt Yapı İyileştirme ve Geliştirme Projesi ile OSB’lere 5,9 milyon, Ballıca Mağarası Güdümlü Projesi ile 6 milyon TL. hibe desteği sağlandı.
OKA Tokat İl Koordinatörü Mehlika Dicle ve OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, Valiliğimiz koordinesinde Tokat’ta yürütülen projelerle ilgili bilgi verdi.
Vali Dr. Ozan Balcı, OKA’nın turizm ve altyapı projelerine  büyük destek verdiğini belirterek, teşekkür etti.
Tokat’ta tarım alanında olduğu gibi turizmde de çok güzel işler olduğunu ifade eden Vali Dr. Ozan Balcı, OKA’nın desteğiyle turizm alanında Sulusaray Kaplıcası, Zinav Gölü, Ballıca Mağarası ve Kaz Gölü, Mustafa Ağa Hamamı, Yazmacılık Müzesi, Suluhan Çocuk Müzesi, Bilim Merkezi Müzesi gibi projelerin devam ettiğini hatırlattı.
OKA’nın Organize Sanayi Bölgelerinin altyapı projeleri kapsamında Turhal ve Erbaa’da OSB’de kreş yapılmasına  katkı sunduğunu kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, Tokat OSB’nin de Arıtma Tesisi Projesi içinde çalışmaların devam ettiğini belirterek yaklaşık 30 milyonluk bir proje hazırlandığının altını çizdi. Vali Dr. Ozan Balcı, “Tokat’ta bir taraftan tarımı geliştirirken, bir taraftan da toprağımızı, suyumuzu koruyarak, sanayinin önündeki engelleri kaldırarak sanayinin gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. OSB’lerin altyapı ve genişletilmesiyle beraber Tokat’ın geleceğini dizayn ediyoruz. Tokat’ı tarımı, kültürü, turizmi ve sanayisiyle beraber geleceğe hazırlıyoruz. Sanayi de çok önemli. Hem yeni sektörlerin kurulması, işçilerin yaşamlarının kolaylaşması, hem de yeni istihdamların gelmesi için temel altyapı sorunlarını çözmeliyiz.” dedi.
Vali Dr. Ozan Balcı, proje çalışmalarında emek veren herkese teşekkür etti.
Programa Vali Dr. Ozan Balcı’nın yanı sıra kaymakamlar, İl Genel Meclis Başkanı Erol Duyum, OKA Genel Sekreteri İbrahim Ethem Şahin, ilgili kurum müdürleri ve temsilcileri katıldı.
Tokat Haberleri

Recent Posts

Nesilden Nesil’e Engelsiz Gönül Bağı Projesi” Dedeler ve torunları bir araya getirmek için engelleri kaldırıyor

Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi özel gereksinimli bireylere tahsis ettiği Gönül Bağıhobi bahçesinde 17.05.2024 tarihinde…

2 saat ago

Tokat Erbaa’da İhbara Giden Jandarma Ekipleri Bahçede Bırakılan Şüpheli Paketin Patlaması Sonucu : 7 Yaralı

Tokat’ın Erbaa ilçesine bağlı Karayaka Beldesi'nde, jandarma ekiplerinin ihbar üzerine girdikleri bir evde meydana gelen…

12 saat ago

TOKAT BELEDİYE BAŞKANI MEHMET KEMAL YAZICIOĞLU’NUN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI

Türk milleti, tarih boyunca vatan, bayrak ve ezanları uğruna büyük bedeller ödemiştir. Her türlü zorluğa,…

14 saat ago

Tokat’ta Eğitim ve Sağlık: İhmalin Bedeli

Tokat'ın eğitim ve sağlık alanındaki sorunları gün yüzüne çıkıyor ve şehrin geleceği tehdit altında. Millet…

18 saat ago

Tokat Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Bağımsız ve müreffeh yarınlara yürüyüşün başlangıcı olan 19 Mayıs’ın, milletimizin hürriyetinden vazgeçmeyeceğini, özgür iradesine her…

18 saat ago

CHP’Lİ DURMAZ: 19 Mayıs bize parlak ufuklar açan yeni bir devrin başlangıcıdır!

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının nedeniyle basın…

18 saat ago