Categories: Haberler

İbrahim Saraçoğlu Hamilelikte Hurmayı Öneriyor mu Ne Zaman Yenmeli

İbrahim Saraçoğlu, hamilelikte hurmanın faydalarına dikkat çekerek, gebelerin hurma tüketmesini öneriyor. Hurmanın, anne ve bebeğin sağlıklı bir şekilde gelişimine katkı sağladığı bilinmektedir. Ancak, hamilelikte hurma tüketimi miktarının ve zamanının doğru belirlenmesi önemlidir. İbrahim Saraçoğlu, hamilelikte günde 2-3 tane hurmanın tüketilmesi gerektiğini ve bunun özellikle sabah kahvaltısında yapılması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca, hurmanın kabızlık sorununa da iyi geldiği bilinmektedir. Hamilelikte hurma tüketerek, hem vitamin, mineral, lif alımını artırabilir hem de birçok sağlık sorunundan korunabilirsiniz.

Hamilelikte Hurma Yemenin 8 Muhteşem Faydası ve Zararları

Hamilelikte sağlıklı bir beslenme hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için çok önemlidir. Hurma sağladığı protein, lif ve birçok vitamin sayesinde gebelikte ideal bir besin kaynağıdır. Sindirim sisteminizi düzenler, sinir sisteminizi güçlendirir, doğumu kolaylaştırır ve enerji verir. Ayrıca kabızlığı önler. Dr. İbrahim Saraçoğlu, hamilelikte hurma tüketimiyle ilgili herhangi bir öneri vermemektedir.

Hamileliğin İlk Aylarında Hurma Tüketmek Zararlı mı?

Hayır, aksine hurma hamilelikte tüketilmesi gereken bir besindir. Gebeliğin ilk aylarından itibaren doğuma kadar güvenle tüketilebilir.

Hamilelikte Hurma Tüketmenin Faydaları Nelerdir?

Kabızlığı Önler

Hamilelikte kabızlık sıkça görülen bir problemdir. Hurmanın yüksek lif içeriği bağırsak sisteminizin sağlığını korur ve kabızlığı önler. Dört adet hurma yaklaşık 6.7 gram diyet lifi içerir ve önerilen günlük 20-35 gram lif tüketiminin yaklaşık %25’ini karşılar. Ayrıca hurma tokluk hissi verir ve tatlı ihtiyacınızı karşılayarak gereksiz kilo alımını önler. Kabızlığı önlemek için her gece 1 su bardağı suya 1-2 hurma atın ve ertesi sabah için.

Enerji Verir

Hamilelikte halsizlik ve yorgunluk sıkça görülen problemlerdendir. Hurma doğal şeker içeriği sayesinde tatlı ihtiyacınızı karşılar ve enerji verir.

Folik Asit İhtiyacını Karşılar ve Doğum Kusurlarını Önler

Hurma, önemli miktarda folik asit içerir ve bebeğinizin sağlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı olur. Folik asidin yenidoğan bebekte doğum kusurlarını önlediği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Folik asit ayrıca hamile kalmadan önce ve hamilelik sürecinde doktorlar tarafından reçete edilir.

Vitamin İhtiyacını Karşılar

Vitaminler, hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için gereklidir ve yeterli miktarlarda alınması önemlidir. Hurma, lif, vitamin ve mineral kaynağıdır. 100 gram hurmada kalsiyum, magnezyum, demir, fosfor, sodyum, potasyum, protein ve şeker bulunur. Ayrıca A ve K vitaminleri gibi önemli vitaminler de içerir. Günde en az 3 hurma yiyerek vücudunuzun ihtiyacı olan mineralleri alabilirsiniz.

Doğumu Kolaylaştırır

Hurma, doğumu kolaylaştırdığı bilinen oksitosin adlı bir madde içerir. Kadınların doğum sırasında salgıladığı bu hormonun yerini tutan oksitosin, doğumun hızlı ve kolay geçmesini sağlar. ABD’de yapılan bir araştırmaya göre, günde 6 hurma tüketen kadınların normal doğum yapma olasılığı daha yüksektir.

Potasyum İhtiyacını Karşılar

Potasyum, vücudunuzdaki sıvı dengesini düzenler ve hücrelerinizin çalışması için gereklidir. Hamile kadınların çoğunda ilk 3 ayda kusma şikayeti görülür, bu da potasyum seviyesinin düşmesine neden olabilir. 100 gram hurma, 696 miligram potasyum içerir ve günlük potasyum ihtiyacınızı karşılar.

Fetüsün Gelişimine Yardımcı Olur

Hurma, fetüsün diş ve kemik gelişiminde etkili olan magnezyum mineralini içerir. Ayrıca hamile kadınların kas sağlığını korur, krampları ve kas ağrısını önler.

Kansızlığı Önler

Hamilelikte vücutta demir ihtiyacı artar ve bu durum kansızlığa neden olabilir. Hurma, gebelikte anemi (kansızlık) sorununu önlemek için demir içerir. Günde 2 hurma tüketerek kansızlık riskinin önüne geçebilirsiniz.

Hamilelikte Hurma Tüketmenin Zararları Nelerdir?

Hamilelikte makul miktarda, günde 1-2 hurma tüketmenin bir sakıncası yoktur. Ancak aşırı tüketim kilo alımına ve mide sorunlarına neden olabilir. Lifli bir besin olan hurmanın aşırı tüketimi, ishal, midede şişkinlik ve karın

SRT Haber Merkezi

Recent Posts

Öğrenciler Dronlarıyla Kıyasıya Yarıştılar

Uluslararası Tıp, Eczacılık, Tarım, Gıda, Ormancılık, Çevre ve Mühendislikte Bilişim Teknolojileri Kongresi kapsamında dron yarışması…

23 saat ago

Türk İslam Eserleri Olarak Zaviyeler Paneli Düzenlendi

Üniversite Güzel Sanatlar Fakültemiz ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından “Türk İslam Eserleri Olarak Zaviyeler: Tokat…

23 saat ago

Bilişim Teknolojileri Kongresi INFTEC’24 Açılış Töreni ile Başladı

Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi tarafından “Uluslararası Tıp, Eczacılık, Tarım, Gıda, Ormancılık, Çevre ve Mühendislikte…

23 saat ago

Türk Büro Sen Tokat Şube Başkanlığı 112 çağrı alıcıların sorunları ile ilgili basın açıklaması düzenledi

Kıymetli 112 Acil Çağrı Merkezi Çalışanlarımız; Bilindiği üzere 112 Acil Çağrı Merkezi Devlet hayatımıza yeni…

24 saat ago

Hacivat Karagöz Oyunu Gölgesinde Girişimcilik ve Sanat Söyleşisi Gerçekleştirildi

Üniversite Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Hacivat Karagöz Oyunu Gölgesinde Girişimcilik ve Sanat” adlı…

2 gün ago

Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Meclis Toplantısı Tokat’ta Yapıldı

Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Meclis Toplantısı Gümüşhane, Sivas ve Tokat Valilerimizin katılımıyla yapıldı,İl Özel İdaresi…

2 gün ago