Huzur Şehri Tokat Projesi Lansmanı Gerçekleştirildi

Tokat Valiliği öncülüğünde Avrupa Birliği tarafından desteklenen Tokat Belediyesi ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi paydaşlığında yürütülen Huzur Şehri Tokat adlı projenin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
Bir otelin toplantı salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına, Tokat Valisi Numan Hatipoğlu ve eşi Ayfer Hatipoğlu, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı, kaymakamlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve protokol mensupları katıldı.
Şehrin ve projenin tanıtım sunumunun ardından TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Yılmaz, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve Ulusal Ajans Başkanı İlker Astarcı açılış konuşmaları yaptı.
Vali Numan Hatipoğlu, yaptığı konuşmada, “Tokat, Anadolu’da Türklerin kurduğu en eski şehirlerden birisi. Diğer şehirlerin birçoğu geçmişteki medeniyetlerin üzerine kurulmuş ama Tokat’ı bizzat biz inşa etmişiz. Dolayısıyla da, geçmişindeki birçok anıyı okuduğumuzda çok güzel örneklerin yaşandığı bir coğrafyadayız. Biz şehirlerin de aynı zamanda insanlara, ruh ve hayatiyet verdiğine inanıyoruz. Dolayısıyla da bu anlayışın ortaya koyulması gerekiyor. Her kuruluşumuzun, kurumumuzun, sivil toplum örgütlerimizin bu projemize canla başla katkıda bulunacağına inancım tamdır” dedi.
Protokol konuşmaları sonrasında “Huzur Şehri Tokat” projesinin protokolü imzalandı.
Portekiz ve Romanya’nın da ortaklığında yürütülen, Tokat’ın yaşam kalitesini artırmak için çok yönlü ve bir çok paydaşlı bir çalışma sürecine sahip olan proje ile, insanların ahlaki değerler konusunda farkındalıklarını artırarak ve şehir yaşamını geliştirerek, sağlıktan eğitime, altyapıdan çevre düzenlemesine kadar, kentsel trafik sorunları da dahil olmak üzere küçük dokunuşlarla büyük etkileşimler oluşturarak; sakin, nazik ve kibar bir toplum olan Tokat’ımızın daha fazla bu özelliği ile uyumlu ve yaşanabilir huzurlu bir kentsel ortamın oluşturulması amaçlanıyor.

 

Tokat Haberleri

Recent Posts

Tokat Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Yusuf Beyazıt’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Bağımsız ve müreffeh yarınlara yürüyüşün başlangıcı olan 19 Mayıs’ın, milletimizin hürriyetinden vazgeçmeyeceğini, özgür iradesine her…

8 dakika ago

CHP’Lİ DURMAZ: 19 Mayıs bize parlak ufuklar açan yeni bir devrin başlangıcıdır!

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının nedeniyle basın…

29 dakika ago

Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesinde Gençlik ve Doğa Yürüyüşü Coşkusu

Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi Genç Ofis tarafından 15-21 Mayıs Gençlik Haftası dolayısıyla “Gençlik ve…

34 dakika ago

18 Mayıs Avrupa Obezite Günü Nedeniyle Tokat Sağlık İl Müdürlüğü Ekipleri Valilik Personeline Ölçüm Yaptı

Tokat Valiliği tarafından yürütülen Huzur Şehri Tokat projesi kapsamında 18 Mayıs Avrupa Obezite günü münasebetiyle…

21 saat ago

Tokat Gazi Osman Paşa Üniversinde Kolonya ve Sıvı Sabun Üretimine Başlandı

Tokat Valiliği ve Tokat Gazi Osman Paşa Üniversi iş birliği ile kolonya ve sıvı sabun…

21 saat ago

CHP’Lİ DURMAZ; EKONOMİK KRİZİN BEDELİ EMEĶÇİYE-ESNAFA ÖDETİLİYOR!

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, CHP İl Başkanı Çağdaş Kurtgöz ve İl Saymanı Hüseyin Yıldırım…

21 saat ago