Herhangi Bir Aralıkta Değil, Her Zaman Birlikteyiz

Vali Dr. Ozan Balcı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Valiliğimiz koordinesinde özel eğitim kurumlarında eğitim alan engelli öğrencilerimiz tarafından hazırlanan programa katıldı.
26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı’nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mehmet Akif Görme Engelli Okulu Otizm Sınıfından Hacı Mehmet Dursun, Hoş Geldiniz şiirini okudu. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Taştan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün sunumunun ardından Kaya Çakır Kızılay Özel Eğitim Anaokulu, Mehmet Akif Ersoy Görme Engelliler Okulu, Yavuz Selim Özel Eğitim Okulu ve Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencilerince hazırlanan şiir, müzikli jimnastik, ront ve müzik gösterileri sunuldu.
Vali Dr. Ozan Balcı ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’na öğrenciler yaptıkları resimleri hediye etti.
Vali Dr. Ozan Balcı, yaptığı konuşmada, engelliler ve ailelerinin yaşadıkları problemleri bildiklerini belirterek, onların yaşamlarını kolaylaştırmak birçok projenin hayata geçirildiğini söyledi.
Vali Dr. Ozan Balcı, “Devletimiz engelli vatandaşlarımız için çok güzel işler yapıyor. Sonuçta biz bir aileyiz.” dedi.
Engelliler için Valilik ve Belediye işbirliğiyle  Aktif Yaşam Merkezi, Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi, Çocuk Evleri, Spor Tesisleri, Cami ve tüm sosyal donatıları  ile Türkiye’ye örnek bir Sosyal Hizmet Kampüsün temelinin atıldığını kaydeden Vali Dr. Ozan Balcı, “Kampüsümüz, hem kimsesiz çocukların kalabileceği bir alan hem de bir eğitim yuvası olacak. Engellilerimiz ve ailelerinin yükünü hafifletmek bakımından güzel bir proje oldu.” dedi.
Tokat’a ayrıca Özel Eğitim Kampüsü kazındırılacağını belirten Vali Dr. Ozan Balcı,  “Bu kampüsümüzde de hafif, orta ve ağır her türlü engelli çocuklarımız için hem özel eğitim meslek hem özel eğitim uygulama okulu olacak. Öğrencilerimiz anaokulundan, ilkokul,ortaokul ve liseye kadar eğitim alacaklar. Engellilerimizin ve ailelerinin yanındayız.” diye konuştu.
Vali Dr. Ozan Balcı, devletin tüm imkanları ile her zaman engelli ve ailelerinin yanında olduğunu belirtti.
Programa Vali Dr. Ozan Balcı, Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Genel Meclis Başkanı Erol Duyum, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Küçükali, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Özdemir, il protokolü, sivil toplum kuruluş temsilcileri, eğitimciler, engelliler ve aileleri katıldı.
Program öncesi engelli öğrenciler ve  öğretmenleri tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı yapıldı.
Tokat Haberleri

Recent Posts

TOKAT İLÇELERİYLE BİR BÜTÜN OLARAK TURİZM CAZİBE MERKEZİDİR

Tokat Turizm Tanıtma Derneği başkanı Dr. Selim Çakar, Tokat turizmi hakkında yaptığı açıklamada, Tokat’ı ilçeleriyle…

5 saat ago

Saadet Partisi Heyeti, Ankara Milletvekili Mesut Doğan Önderliğinde Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’na Hayırlı Olsun Ziyaretinde Bulundu

Saadet Partisi'nin kıymetli temsilcileri, Ankara Milletvekili Mesut Doğan önderliğinde Tokat'a nezaket ziyaretinde bulundu. Bu anlamlı…

5 saat ago

Vali Hatipoğlu, Köylerin Kalkınması İçin İşbirliğine Vurgu Yaptı

Vali Numan Hatipoğlu, Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, köylerin kalkınması ve il…

5 saat ago

Demokrasi, Ekonomi ve Bölgesel Gelişim Perspektifinden Bir Bakış: Kadim Durmaz’ın TBMM Konuşması

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda yapılan konuşmasında Kadim Durmaz, 31 Mart seçimlerinin demokrasi ve…

5 saat ago

BAŞKAN YAZICIOĞLU: “KENDİ ÖZ KAYNAKLARIMIZLA ÜRETİP, TOKATIMIZI DAHA YAŞANILABİLİR BİR ŞEHİR YAPACAĞIZ”

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, haftanın ilk mesai gününe Teknik Birimler Şantiyesini ziyaret ederek…

6 saat ago

Tokat Mevlevihane Vakıf Eserleri Müzesi’nde Semazenlerin Büyüleyici Gösterisi: Tokat’ta Sema Mukabelesi Programı

Tokat Mevlevihane Vakıf Eserleri Müzesi'nde düzenlenen "Sema Mukabelesi" programı, geleneksel Mevlevi sema ritüelinin canlandırılmasıyla katılımcılara…

21 saat ago