DEPREM BÖLGELERİNDE EN ÇOK SU VE GIDA YARDIMINA İHTİYAÇ VAR

Tokat il merkezinde Hüseyin Akbaş Spor Salonu’nda ilk günde toplanan deprem yardımları afet bölgelerine yola çıktı. Deprem yardımlarının toplandığı ilk günde 11 TIR Tokat merkezden yola çıkarken, edinilen bilgiye göre ilçelerden de toplamda 15 yardım eşyalarının bulunduğu TIR deprem bölgelerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Yardımların ikinci gününde Hüseyin Akbaş Spor Salonu’nda incelemelerde bulunan Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu “Depremin üzerinden yaklaşık 27 saat geçti. Tokatlı hamiyetperver hemşerilerimiz seferberlik halinde yardımları buraya ulaştırıyorlar. İlk günde 10 TIR yardım aracı il merkezimizden yola çıktı. Bu sabah da 30 bin ekmek bulunan 11’inci TIR afet bölgelerine gönderildi. İlçelerimizden de şu ana kadar 15 TIR yardımın yola çıktığı bilgisini aldık. Burada yine görevliler ve gönüllülerden oluşan ekiplerimiz yaklaşık 5 TIR dolduracak yardım malzemesini hazırladılar. Bütün hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan Eroğlu “ Tokat Valimiz Sayın Numan Hatipoğlu Adıyaman Gölbaşı’na görevlendirilmişti. Bizler de birkaç güne kadar afet bölgesine giderek çalışmalara katılacağız. Burada yardım toplama çalışmalarımız devam ediyor. Yaptığımız incelemelerde, deprem bölgelerinden gelen bildirimlere göre bilhassa gıda ve su ihtiyacı olduğu yönünde bilgiler geliyor. Hemşerilerimizden gelecek destekleri su ve gıda konusunda yoğunlaştırmalarını talep ediyoruz. Su ve gıda yardımlarının yanında bot ve ayakkabıya yine yoğun şekilde ihtiyaç bulunuyor” diye konuştu.

Tokat Haberleri

Recent Posts

Engelsiz ve Sağlıklı Yaşam Derneği Başkanlığının Olağanüstü Genel Kurulunda Başkanlıga Murat Açıl Seçildi

Yeni Seçilen Başkan Murat Yaptığı Konuşmada Şunları Söyledi; Sevgi dolu gönüllerinizle, birlik ve beraberlik içinde…

24 dakika ago

Karagöz Mûsikîsî Konseri Gerçekleştirildi

TOGÜ Devlet Konservatuvarı tarafından “Karagöz Mûsikîsî Konseri” gerçekleştirildi. Taşlıçiftlik Yerleşkesi Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda…

44 dakika ago

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih YILMAZ’ın 1 Mayıs Mesajı

Emeğin ve dayanışmanın değerini bir kez daha hatırladığımız 1 Mayıs, çalışma hayatında adalet, eşitlik ve…

3 saat ago

Vali Numan Hatipoğlu’nun 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı

Bugün, emeği ve alın teriyle onurlu yaşam mücadelesi veren kamu veya özel sektördeki tüm işçilerimizin…

3 saat ago

Erasmus Öğrenim Hareketlilikleri Oryantasyon Programı Yapıldı

TOGÜ Erasmus Koordinatörlüğü tarafından Erasmus+KA131 Öğrenci Öğrenim Hareketliliği Oryantasyon Programı düzenlendi. Üniversite Erasmus Koordinatörlüğü tarafından…

3 saat ago

TOKAT İLÇELERİYLE BİR BÜTÜN OLARAK TURİZM CAZİBE MERKEZİDİR

Tokat Turizm Tanıtma Derneği başkanı Dr. Selim Çakar, Tokat turizmi hakkında yaptığı açıklamada, Tokat’ı ilçeleriyle…

23 saat ago