Tarımda İş Birliği Protokol İmza Töreni Düzenlendi

featured

Valilik ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (OKTAM) arasında protokol imza töreni düzenlendi.

Valilik Toplantı Salonunda düzenlenen törende protokolü Vali Dr. Ozan Balcı, TOGÜ Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Orta Karadeniz Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Ahmet Boz imzaladılar.

Vali Dr. Ozan Balcı imzalanan protokol ile ilimizde tarım ve tarıma dayalı altyapının gelişeceğini kaydederek şunları söyledi; “Ar-Ge çalışmalarının planlanması yürütülmesi, paydaşların eğitimi tarımsal yayım ve öncelikli alanların belirlenmesi için imkanların rasyonel verimli ve ekonomik bir şekilde kullanılması ve kurumlar arası işbirliğini sağlamak amacıyla Valiliğimiz, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve OKTAM arasında protokol imzalamış bulunmaktayız.” dedi.

Vali Ozan Balcı sözlerini şöyle sürdürdü “İmzalanan protokol ile yöremizde yürütülecek çalışmalarda kurumların altyapı, insan kaynağı, makine teçhizat v.b imkanların ortak kullanılması tarım sektöründe görev yapan personelin eğitilmesi, yöresel marka, coğrafi işaret veya tescil potansiyeli olan ürünler için ortak çalışmalar yapılması, il genelinde ortak çalışmalar yapılması yine ilimiz genelinde ulusal ve uluslar arası bilimsel etkinliklerin ortaklaşa düzenlenmesi noktasında eğitim ve demonstrasyon çalışmaları için işbirliği yapılacağız. Bugün imzalamış olduğumuz bu protokol ile öncelikli alanlar başta olmak üzere tarım ve tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesine yönelik faaliyetler ortaklaşa olarak yürütülecektir.”

“Ayrıca tıbbi ve aromatik bitkiler ile süs bitkilerinde tohum, fide, fidan üretilmesi demonstrasyon ve ıslah çalışmaları ile ana arı, üretilmesi, arıcılığın geliştirilmesi, yerelde ticari sebze fidesi yetiştirilmesi ve yaygınlaştırılması, fide yetiştiriciliği konusunda teknik eleman yetiştirilmesi ve bilgi üretilmesi, bağcılıkta ve meyvecilikte fidan ve baz materyal üretilmesi, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın geliştirilmesi, yerel endemik türlerin korunması ve ıslahı, alabalık yetiştiriciliğinin geliştirilmesi, patateste çeşit ıslahı tohumluk üretimi ve yerel genotiplerin korunması ve ıslahı konuları öncelikli konularımız olarak belirlenmiştir.” dedi

Vali Ozan Balcı sözlerini şöyle tamamladı; Ben buradan bu projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyorum. Türk Tarımının Parlayan Yıldızı Tokat sloganıyla çalışmalar yapıldı, yapılmaya da devam ediyor, çiftçilerimizin ekonomisine katkı sağlamak bizim en önemli bizim en önemli görevimiz. Tarıma, üretime, çitfçiye dost olarak her zaman üretimin, üreticinin yanındayız.” dedi.

0
tebrikler
Tebrikler
0
k_t_
Kötü
0
m_kemmel
Mükemmel
0
_zg_n
Üzgün
0
acayip
Acayip
0
komik
Komik
0
sinirli
Sinirli
Tarımda İş Birliği Protokol İmza Töreni Düzenlendi

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

meritking giriş meritking kingroyal madridbet giriş idealacesports.com