9 saatlik toplantı sonrası 6’lı masadan ortak bildiri: Erdoğan’ın bir kez daha aday olması mümkün değildir

“6’lı masa” olarak adlandırılan grup, İYİ Parti ev sahipliğinde bir araya geldi ve Cumhurbaşkanı adayı hakkında bir konuşma gerçekleştirdi. Toplantı boyunca, “TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdoğan’ın 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir” denildi. Toplantı 9 saat sürdü ve sonunda yazılı bir açıklama yapıldı.

6’lı masa, İYİ Parti’nin ev sahipliğinde 11’nci kez bir araya geldi. Toplantı 12.00’de başladı ve yaklaşık 9 saat sürdü. Sonunda yapılan yazılı açıklamada, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi konusunda bir değerlendirme yapıldığı ve kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına itiraz edildi.

“PROVOKASYONLARI DİKKATLE İZLİYORUZ”

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Altı siyasi parti olarak, ülkemizin aydınlığa çıkması için kararlılıkla sürdürdüğümüz işbirliği sürecinin on birinci toplantısını İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in ev sahipliğinde gerçekleştirdik. Öncelikle milletimizin ve tüm İslam aleminin Regaip Kandili’ni kutlar, yüce Allah’tan nice kandillere huzurla erişmeyi niyaz ederiz. Bugünkü toplantımızda öncelikle güncel gelişmeleri değerlendirdik. İsveç ve Hollanda’da gerçekleşen Kur’an-ı Kerim’e yapılan saldırıları bir nefret suçu olarak görüyoruz ve bunlara göz yuman hükümetleri şiddetle kınıyoruz. Halkımızın hür iradesiyle seçim sandığına gidip ülkemizin kaderini belirleyeceği bu dönemde, dış dünyada nedense her seçim dönemine denk gelen provokasyonları da dikkatle izliyoruz.”

“ERDOĞAN’IN ÜÇÜNCÜ KEZ ADAYLIK İLAN ETMESİ ANAYASAYA AYKIRI”

Türkiye hükümeti hukuksuzluk, kanunsuzluk ve başıbozuklukla yönetilmektedir. Bu nedenle, Anayasa ve kanunlar açıkça belirtildiği üzere, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 14 Mayıs seçimlerinde üçüncü kez aday olması mümkün değildir. Cumhurbaşkanının Anayasa’ya aykırı olarak üçüncü kez adaylığını ilan etmesi demokrasi tarihimizde bir kara sayfadır. Bu hukuksuzluğu kabul etmediğimizi kamuoyuna bildiririz. Ancak, Cumhuriyetimizin 100. yılında, halkımızın desteğiyle ve ülke sevgimizle hazır olduğumuzu belirtiriz.

“MİLLET İTTİFAKI KAZANACAK”

Millet İttifakı, hukukun üstünlüğüne inanmakta ve hukuka uygun bir şekilde hareket etmektedir. Ne zaman seçimler yapılsa da, hukukun üstün olduğu bir Türkiye için Millet İttifakı kazanacaktır. İktidar, halk desteğini kaybetmiş olsa da, hukuksuzluklar yapmaya çalışsa da, biz, milletimizin desteğiyle Türkiye’yi özgürlükçü ve demokratik bir hukuk devletine dönüştüreceğiz. Bu tek adam düzenine son vermek için hodri meydan diyoruz!

“SEÇİM TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK”

Toplantımızda Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayını belirleme yollarını konuştuk. Altı siyasi partinin istişare, uzlaşı ve halkın tercihlerini yansıtacak şekilde çalışacağını ve adayını belirleyeceğimizi duyurmak isteriz. Bu seçim Türkiye’nin geleceğini belirleyecektir. Halkımızın istekleri doğrultusunda bir Cumhurbaşkanı adayı belirleyecek ve ülkemizin refahını, demokrasisini ve hukukun üstünlüğünü sağlamaya çalışacağız. Halkımız bize güvendiği için biz de görevimizi layıkıyla yerine getireceğiz.

Tokat Haberleri

Recent Posts

Tokat CHP Milletvekili Kadim Durmaz: Esnafta Kan Alacak Damar Bırakmadınız!

Tasarruf tedbirleriyle esnafın karşı karşıya kaldığı zorluklar gündemde. Tokat CHP Milletvekili Kadim Durmaz, faiz oranlarındaki…

13 saat ago

Tokat Eczacıları 14 Mayıs Eczacılar Gününün 185.Yıldönümünde Basın Açıklaması Yaptı

Ülkemizde modern eczacılığın temellerini oluşturan ilk eczacılık sınıfının kurulduğu ve ilk eczacılık dersinin verildiği tarih…

1 gün ago

CHP’li Kadim Durmaz, Engellilerin Sorunlarını TBMM Gündemine Taşıdı!

CHP'li Kadim Durmaz, TBMM'ye engellilerin sorunlarını taşıdı ve önemli sorular sordu. Engellilerin istihdam hakkının korunması…

1 gün ago

Temiz Kampüs Temiz Tokat İçin Anlamlı Etkinlik

Tokat Belediyesi, Üniversitemiz, Tokat Gençlik Merkezi ve Sıfır Atık Koordinatörlüğümüz iş birliği ile “Dünya Kül…

1 gün ago

Tokat Valiliği İlk Çorba İkramını Mobil Mutfak Aracından Gerçekleştirdi

Tokat Valiliği, kendi imkanlarıyla ürettiği Mobil Mutfak Aracı ile ilk çorba ikramını gerçekleştirerek, hasta yakınlarına…

2 gün ago

Başkan Aras: “Deştin’e çimento fabrikası yaptırmayacağız”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Deştin Halkıyla Buluştu Ahmet Aras, Deştin Halkı ve Köy…

2 gün ago